Вітаю Вас, Гість
Інформація по харчуванню
 
З  20 вересня 2015 року набирає чинності Закон України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо харчових продуктів" (від 22.07.2014 № 1602-VII) розроблений з метою гармонізації законодавства України до вимог законодавства ЄС у сфері безпечності та якості харчових продуктів та забезпечення високого рівня захисту здоров’я людей та інтересів споживачів, а також створення прозорих умов ведення господарської діяльності, підвищення конкурентоспроможності вітчизняних харчових продуктів та зменшення їх ціни.
 
Положення Закону України дозволить вдосконалити систему державного контролю в сфері безпечності харчових продуктів, врегулювати відносини між центральними органами виконавчої влади, операторами ринку харчових продуктів та споживачами харчових продуктів.
 
Також Законом України передбачено посилення відповідальності виробника та посадових осіб за порушення їх обов’язків, визначених у законодавстві про безпечність харчових продуктів.
 
Рекомендації щодо формування культури харчування дитини
 
Рекомендації щодо особливостей організації харчування дитини під час адаптації до умов дитячого садка
 
 
Щодо внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 22 листопада 2004 р. № 1591
 
Обов'язки відповідальних осіб за харчування дітей
 
Зміни до Державних санітарних норм та правил «Медичні вимоги до якості та безпечності харчових продуктів та продовольчої сировини»
 
Обережно - їжа
 
Організація харчування у ДНЗ
 
 
Державні санітарні норми та правила "Медичні вимоги до якості та безпечності харчових продуктів та продовольчої сировини"
 
Перелік нормативних документів, що регламентують організацію харчування у навчальних закладах
 
Методичні рекомендації з організації харчування
 
Організація харчування учнів у ЗНЗ та дітей у ДНЗ
 
Паспорт їдальні
 
Буфетна продукція
 
 
 
Норми для одноразового харчування
 
Норми в оздоровчих закладах
 
Норми оснащення посудом
 
Рекомендовані обсяги порцій страв
 
Таблиця хімічного аналізу
 
Терміни реалізації та умови зберігання продуктів
 
 
 
 
 
 
Вітаміни у харчуванні дитини
 
Добова потреба дітей і підлітків в основних речовинах та енергії
 
Матеріали для використання при створенні стенду "Інформація для батьків"
 
Святковий стіл у день народження дитини
 
Пам'ятка для батьків "Режим харчування дитини вдома"
 
Пам'ятка для батьків "Як запобігти харчовим отруєнням"
 
Санітарний бюлетень "Орієнтовний розпорядок дня дитини вдома"
 
Харчові джерела вітамінів та мінеральних речовин
 
 
 
Анкета для батьків щодо організації харчування у навчальному закладі
 
Анкета для працівників щодо організації харчування у навчальному закладі
 
Анкета для учнів щодо організації харчування у навчальному закладі
 
 
Зразок перспективного меню (Тарандинцівська ЗШ І-ІІІ ст.)
 
Рекомендації з приготування страв
 
 
 

Оперативна інформація про організацію харчування учнів у 2013-2014 н.р.